Author |
Message |
PhantomAGN
Joined: Mon Jun 29, 2009 2:40 am Posts: 610 Location: Deep below The Map of Mars
|
Re: Combat Control Room V1.1b
Changing the way "i" is used in the code also would allow you get more bombs. Space them closer together by using a smaller X increment and make more of them by increasing i. (I think? I'm still running on theory in lua. I'll have to try this to confirm it.)
This is a really fun thing to have in a long battle, thanks for updating it with such neat extras.
|
Sun Sep 20, 2009 6:16 pm |
|
|
Yoshi(cant mod)
Joined: Sun Sep 20, 2009 6:32 pm Posts: 6
|
Re: Combat Control Room V1.1b
if i changed this Code: if UInputMan:KeyPressed(20) and self.currentfunds >= 210 then ActivityMan:GetActivity():SetTeamFunds(self.currentfunds-210, 0); local ship = CreateACRocket("Drop Crate"); ship.Team = self.Team local robot = CreateAHuman("Soldier Elite"); robot.AIMode = Actor.AIMODE_SENTRY; robot:AddInventoryItem(CreateHDFirearm("FAMAS G2")); robot:AddInventoryItem(CreateHDFirearm("HK MP5K")); robot:AddInventoryItem(CreateHDFirearm("HK CAWS")); ship:AddInventoryItem(robot); ship.Pos = Vector(self.CursorOffset.X / self.scalex , 0) MovableMan:AddActor(ship); end
if self.CursorOffset.X < 0 then self.CursorOffset.X = 184 end if self.CursorOffset.X > 184 then self.CursorOffset.X = 0 end if self.CursorOffset.Y < 4 then self.CursorOffset.Y = 4 end if self.CursorOffset.Y > 79 then self.CursorOffset.Y = 79 end
self.cursor = CreateMOPixel("Radar Cursor") self.cursor.Pos = self.CornerPos + self.CursorOffset self.cursor.Lifetime = 30 MovableMan:AddParticle(self.cursor) end
if self.AirStrikeTimer:IsPastSimMS(5000) and self.ToAirStrike then self.ToAirStrike = false for i = 0 , 5 , 1 do self.Bomb = CreateTDExplosive("[b]Standard Bomb[/b]") self.Bomb.Pos = Vector(self.AirStrikePos.X + 40 * (i-3) , -50) self.Bomb.Vel = Vector(0,-5 * i) MovableMan:AddItem(self.Bomb) end print("airstriked") end to this Code: if UInputMan:KeyPressed(20) and self.currentfunds >= 210 then ActivityMan:GetActivity():SetTeamFunds(self.currentfunds-210, 0); local ship = CreateACRocket("Drop Crate"); ship.Team = self.Team local robot = CreateAHuman("Soldier Elite"); robot.AIMode = Actor.AIMODE_SENTRY; robot:AddInventoryItem(CreateHDFirearm("FAMAS G2")); robot:AddInventoryItem(CreateHDFirearm("HK MP5K")); robot:AddInventoryItem(CreateHDFirearm("HK CAWS")); ship:AddInventoryItem(robot); ship.Pos = Vector(self.CursorOffset.X / self.scalex , 0) MovableMan:AddActor(ship); end
if self.CursorOffset.X < 0 then self.CursorOffset.X = 184 end if self.CursorOffset.X > 184 then self.CursorOffset.X = 0 end if self.CursorOffset.Y < 4 then self.CursorOffset.Y = 4 end if self.CursorOffset.Y > 79 then self.CursorOffset.Y = 79 end
self.cursor = CreateMOPixel("Radar Cursor") self.cursor.Pos = self.CornerPos + self.CursorOffset self.cursor.Lifetime = 30 MovableMan:AddParticle(self.cursor) end
if self.AirStrikeTimer:IsPastSimMS(5000) and self.ToAirStrike then self.ToAirStrike = false for i = 0 , 50 , 1 do self.Bomb = CreateTDExplosive("[b]Cluster Bomb[/b]") self.Bomb.Pos = Vector(self.AirStrikePos.X + 40 * (i-3) , -50) self.Bomb.Vel = Vector(0,-5 * i) MovableMan:AddItem(self.Bomb) end print("airstriked") end would it work?
|
Sun Sep 20, 2009 6:43 pm |
|
|
joost1120
Joined: Fri Aug 15, 2008 6:17 pm Posts: 318
|
Re: Combat Control Room V1.1b
Testing it seems to be better than asking...
|
Sun Sep 20, 2009 7:24 pm |
|
|
Ingoguy15
Joined: Mon Jan 26, 2009 1:01 am Posts: 40
|
Re: Combat Control Room V1.1b
Excellent mod. The only issue is that when particles go way off the map, the minimap trackers hit the ceiling of the room and destroy the concrete portions of the ceiling. Try TacNuke corp, you'll see what I mean.
|
Mon Sep 21, 2009 2:34 pm |
|
|
AaronLee
Joined: Fri Jun 01, 2007 12:17 am Posts: 106
|
Re: Combat Control Room V1.1b
This is too awesome! I think I'll need to make a sprite for you.
|
Mon Sep 21, 2009 7:17 pm |
|
|
Flammablezombie
Joined: Wed Jan 14, 2009 7:12 pm Posts: 1525 Location: In between your sister's legs, showing her how to use a... PS3 controller!
|
Re: Combat Control Room V1.1b
Don't. I want this to fit in with vanilla.
|
Mon Sep 21, 2009 8:43 pm |
|
|
piipu
Joined: Mon Jun 30, 2008 9:13 pm Posts: 499 Location: Finland
|
Re: Combat Control Room V1.1b
I'd be delighted to recieve cool sprites, AaronLee. Also, if anyone thinks of some useful function to be implemented into this, post it here. I don't really know what to add right now.
|
Mon Sep 21, 2009 8:49 pm |
|
|
Smitehappy
Joined: Tue Jun 09, 2009 4:05 am Posts: 38
|
Re: Combat Control Room V1.1b
How about the ability to place a rally marker? Every unit you have on the field will head for the marker. Sure most of them will probally die from the AI pathfinding but it'd make cordinating an actual attack easier instead of using the GoTo command on every individual unit.
|
Tue Sep 22, 2009 2:08 am |
|
|
rditto48801
Joined: Mon Jun 01, 2009 6:14 pm Posts: 40 Location: In the middle of a giant mitten
|
Re: Combat Control Room V1.1b
I have tried out this mod with a few battles, and so far I like it a lot. Now I can turtle and 'watch' the action from the comfort of my own bunker. I have only one minor complaint. I have seen the map showing some 'blips' going out of the boundaries of the map/radar screen. I have a question for a possible new function. Would it be possible to have a button that will order whatever is presently in the order menu list (such as a clone with assault rifle and a grenade, delivered by a dummy drop ship) and have it ordered to where the cursor is on the radar map? It would be handy for some rapid response or replacement of units in the field without opening up the order menu to order the same thing multiple times and selecting a landing spot for each order when the target locations are on the other side of the map. Heck, it could also be used for carpet bombing with those orbital drop crab bombs... (e.g., 1 cheap delivery craft, and several dozen free crabs...) Also, since there is a button that can drop a few standard bombs, how about one that drops a few (2 or 3?) napalm bombs on the target area?
|
Tue Sep 22, 2009 9:25 am |
|
|
duo9ace
Joined: Sat Aug 23, 2008 2:51 pm Posts: 209
|
Re: Combat Control Room V1.1b
rditto48801 wrote: I have tried out this mod with a few battles, and so far I like it a lot. Now I can turtle and 'watch' the action from the comfort of my own bunker. I have only one minor complaint. I have seen the map showing some 'blips' going out of the boundaries of the map/radar screen. I have a question for a possible new function. Would it be possible to have a button that will order whatever is presently in the order menu list (such as a clone with assault rifle and a grenade, delivered by a dummy drop ship) and have it ordered to where the cursor is on the radar map? It would be handy for some rapid response or replacement of units in the field without opening up the order menu to order the same thing multiple times and selecting a landing spot for each order when the target locations are on the other side of the map. Heck, it could also be used for carpet bombing with those orbital drop crab bombs... (e.g., 1 cheap delivery craft, and several dozen free crabs...) Also, since there is a button that can drop a few standard bombs, how about one that drops a few (2 or 3?) napalm bombs on the target area? You can edit this all you want. Read the last 6 posts.
|
Tue Sep 22, 2009 11:32 am |
|
|
numgun
Joined: Sat Jan 13, 2007 11:04 pm Posts: 2932
|
Re: Combat Control Room V1.1b
Smitehappy wrote: How about the ability to place a rally marker? Every unit you have on the field will head for the marker. Sure most of them will probally die from the AI pathfinding but it'd make cordinating an actual attack easier instead of using the GoTo command on every individual unit. Make all units(AHumans and ACrabs) Go-To a single area. This man is a genius, do it piipu!
|
Tue Sep 22, 2009 12:05 pm |
|
|
piipu
Joined: Mon Jun 30, 2008 9:13 pm Posts: 499 Location: Finland
|
Re: Combat Control Room V1.1b
I doubt it's usefulness since every actor you have defending your base would leave their positions. Though something that would allow you to order actors around RTS style from the map would be pretty cool, but possibly quite hard to do. Also, I thought about having the select button transfer most of the screens powers to the selected actors. That would be useful and pretty easy to do. I'll try to implement both and see how they work in-game.
|
Tue Sep 22, 2009 12:41 pm |
|
|
duo9ace
Joined: Sat Aug 23, 2008 2:51 pm Posts: 209
|
Re: Combat Control Room V1.1b
You could add a feature where just like how you can change the mini map modes, you can "zoom" into a certain area.
|
Tue Sep 22, 2009 10:58 pm |
|
|
CaveCricket48
Joined: Tue Jun 12, 2007 11:52 pm Posts: 13144 Location: Here
|
Re: Combat Control Room V1.1b
Several ideas: -Have an option to high-light a group of actors like in RTS's.
-Make the actor display particles into MOSParticles and give each type of actor its own mini-picture or symbol.
Other than that, great mod so far.
|
Wed Sep 23, 2009 3:09 am |
|
|
ShnitzelKiller
Joined: Sun Mar 22, 2009 7:30 am Posts: 168
|
Re: Combat Control Room V1.1b
Where in the script can I change what actor is delivered? or better yet, make it take what is in your buy menu currently and deliver that.
|
Wed Sep 23, 2009 4:05 am |
|
|
|