Data Realms Fan Forums
http://45.55.195.193/

Debugging an Index
http://45.55.195.193/viewtopic.php?f=1&t=17598
Page 1 of 2

Author:  Joe [ Sun Jan 17, 2010 11:11 pm ]
Post subject:  Debugging an Index

Hello all.

I started making this new test mod, and I've gotten to the phase where I need to test offsets and compile the mod. So I made a DataModule, ran CC a few times, debugged as needed, then I finally got to the end of the .ini file with zero errors when CC suddenly crashed with this message:
Attachment:
errorMessage1.bmp
errorMessage1.bmp [ 200.3 KiB | Viewed 3888 times ]

Here's the AbortScreen:
Attachment:
File comment: As you can see, CC cleared it with zero errors
abortscreen.bmp
abortscreen.bmp [ 900.05 KiB | Viewed 3888 times ]


I have tried everything from changing the name of the .rte to deleting and moving characters and lines around in the .ini. No matter what I do, CC always crashes when reading the last character of the last line in the Index. The Index looks like this:
Attachment:
index.bmp
index.bmp [ 976.3 KiB | Viewed 3888 times ]


I would very much appreciate any help/advice/comments that anyone has on this matter, and advice from professionals (DRL, weegee, Duh102, Abdul Ahzared, Shook, Geti, Cave Cricket, etc.,) is especially welcome.

Thank you all.

Author:  CrazyMLC [ Sun Jan 17, 2010 11:22 pm ]
Post subject:  Re: Debugging an Index

Without more info all I can say is that its probably corrupt. Retype the file, don't copy anything from the old one.
Check for extra spaces you may have put anywhere by accident.

Author:  Joe [ Sun Jan 17, 2010 11:45 pm ]
Post subject:  Re: Debugging an Index

I tried what you said CrazyMLC, but to no avail. It still crashes on the last line. What other information do you need?

Author:  CrazyMLC [ Sun Jan 17, 2010 11:47 pm ]
Post subject:  Re: Debugging an Index

I'd need the rte itself, but I might have missed something.

Author:  CaveCricket48 [ Sun Jan 17, 2010 11:48 pm ]
Post subject:  Re: Debugging an Index

See if "Weapons.ini" has faulty coding.

Author:  Joe [ Sun Jan 17, 2010 11:56 pm ]
Post subject:  Re: Debugging an Index

I checked that, but two things are going against it being a problem with the lesser .ini files:

1)I can change the order in which the .ini's are listed and it will always give me a problem about the last one
2)
Attachment:
abortscreen.bmp
abortscreen.bmp [ 900.05 KiB | Viewed 3874 times ]

Author:  Dre@m [ Mon Jan 18, 2010 12:23 am ]
Post subject:  Re: Debugging an Index

Removed the commented line completely.

(Line 7)

Author:  Joe [ Mon Jan 18, 2010 12:32 am ]
Post subject:  Re: Debugging an Index

@Dre@m:

Attachment:
File comment: Tried what you said
index2.bmp
index2.bmp [ 974.38 KiB | Viewed 3865 times ]

Attachment:
File comment: but it still says the same thing
errorMessage2.bmp
errorMessage2.bmp [ 199.18 KiB | Viewed 3865 times ]

Author:  CrazyMLC [ Mon Jan 18, 2010 1:07 am ]
Post subject:  Re: Debugging an Index

Joe supplied me the rte and the filepath for actors.ini is incorrect.

Author:  Joe [ Mon Jan 18, 2010 1:12 am ]
Post subject:  Re: Debugging an Index

Sorry, I'm not quite following...

Author:  CrazyMLC [ Mon Jan 18, 2010 1:14 am ]
Post subject:  Re: Debugging an Index

Code:
//   IncludeFile = AssaultMachUnited.rte/Actors/Apothecore.ini

The .rte name is incorrect.
Apothecore.ini does not exist.

EDIT: sorry if you misunderstood me, I meant IN actors.ini.

Author:  Joe [ Mon Jan 18, 2010 1:19 am ]
Post subject:  Re: Debugging an Index

Okay, I fixed that and added a blank Apothecore.ini, but it was commented out anyway so I don't see how that would affect it (it's also giving me the same message)

Author:  CrazyMLC [ Mon Jan 18, 2010 1:22 am ]
Post subject:  Re: Debugging an Index

Its the only error I can spot, so I just pointed it out.
Everything seems perfect, I can't imagine what could be wrong with it.

EDIT: well, weapons.ini needs a tab before the infludefile.
So does the file included in weapons.ini.

Can't believe I didn't see that before. X_X

Author:  dragonxp [ Mon Jan 18, 2010 1:22 am ]
Post subject:  Re: Debugging an Index

post the .rte here.
So we can fix it.

And tell you why it doesn't work

Author:  Joe [ Mon Jan 18, 2010 1:24 am ]
Post subject:  Re: Debugging an Index

umm... alright.



I just want you all to not steal any of the sprites please.

Thanks

Page 1 of 2 All times are UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/